«

»

aug 09

Steames játékok olcsóbban

Steames játékok olcsóbban
(..avagy a „bundle”-k világa)

Aki egy kicsit is jártas a számítógépes játékok világában, annak egészen biztosan nem lesz teljesen ismeretlen a Steam világa sem. Lehet szeretni az előnyei miatt, vagy éppen utálni a hátrányai miatt, de ennek ellenére létezik és fejlődik. Ha akarjuk, ha nem, valamilyen úton-módon találkozunk, vagy találkozni fogunk vele. Legyen az egy Steamre épülő CS:GO, egy boltban vásárolt, dobozos játék ahol a DVD mellett levő kulcs –meglepő módon- Steam aktivációs (pl: COH2), vagy éppen némelyik PC Guru újsághoz kapott teljes játék. A közös pont: ha akarjuk, ha nem, Steam használatára kényszerülünk miatta.

Az interneten számtalan szoftveráruházban értékesítenek Steamen (is) aktiválható kulcsokat. Számos oldal viszont úgynevezett csomagokat, „bundle”-kat kínál, rendszeresen változó tartalmakkal. Ezeknek többnyire van egy minimum ára (1-5$), és cserébe akár 5-10játékot, Steamen vagy Desura-n aktiválható kulcsokat kaphatunk. Nyilván nem a „két héttel” ezelőtt megjelent premier játékokra kell ezeken az oldalakon számítani, valamint a legtöbb esetben nem is a nagy kiadók termékeire, ettől függetlenül kifoghatunk valóban jó, szinte kihagyhatatlan ajánlatokat. Pl: Saints Row 3, Killing floor, Alan Wake, Serious Sam teljes sorozat, Red Faction, Red Orchestra 2, .. stb. A legtöbb ilyen oldal és ajánlat nem átverés, ettől függetlenül nagyon érdemes megnézni az éppen aktuális leírást, paramétereket. Szóval minimális angoltudás és alapvető figyelmesség kötelező hozzájuk. Hiszen ha mi nem nyitjuk ki a szemünket az a mi hibánk, és nem az oldalak hiányosságai. A fizetéshez általában a népszerű és elterjedt PayPal (vagy pl: Google Checkout) hálózatát használják A kifizetett összegből pedig más-más arányban osztoznak a fejlesztők, kereskedő, és sok esetben támogatnak valamilyen alapítványt.

Általában megadnak egy minimum árat, melyet ha nem érünk el, és/vagy nem haladunk meg akkor vagy nem kapunk semmit (rosszabbik eset), vagy pedig a játék(ok) „DRM-free„ változatát tölthetjük csak le a honlapról, Steam kulcs(o)k nélkül. A csomagokon belül szoktak meghatározni „szinteket” is. Pl: 1$-ért megkaphatjuk a listán szereplő első három játékot, 5$-ért a listán szereplő összeset. Máshol pedig egy adott összegért választhatunk 3-at egy felkínált (mondjuk egy 10+ nevet tartalmazó) listából. Éppen ezért kell megnézni figyelmesen az aktuális leírást és feltételeket.

Hogyan lehet ez?
Vélhetően a kiadók, forgalmazók és a „bundle oldal” közös megegyezése lévén. Sok kicsi, sokra megy. Észrevehető, hogy a nevesebb játékok többsége, pl: Saints Row 3, a sorozat 4. részének a megjelenése előtt került ki az egyik ilyen „bundle oldalra”, tehát valószínűleg szeretnének még egy kevés pénzt kihozni a letűnő félben levő epizódból.


Bundle oldalak:

1 ping

Vélemény, hozzászólás?